Mermelada de pimientos
Olen kerinnyt tehdä tätä paprikahilloketta sen kymmenen kertaa Kanarian lomareissumme jälkeen. Tämänkin reseptin opin CanaryCookin kokkailukurssilla, ja se on täydellinen lisäke lihalle, kalalle, kanalle tai yksinkertaisesti superherkullinen nautittavaksi juustojen kera. Suosittelen lämpimästi rinnalle savujuustoa. Kokkailukurssilla herkuttelimme Mermelada de pimientosta grillatun kanarialaisen juuston kylkiäisenä. Vastaavaa juustoa en juustohyllyistämme täällä Suomessa ole vielä löytänyt, mutta löytynee varmasti. Jos löydät, vinkkaa ihmeessä!
Paprikahilloke
- 500 g punaista paprikaa
- 2,5 dl vettä
- noin 1,5 dl sokeria
- 1 kanelitanko
- 2 ruokalusikallista omenaviinietikkaa
Paloittele paprika pieniksi palasiksi ja laita kattilaan. Lisää muut ainekset kattilaan ja anna hiljalleen kiehua sekoittaen aina välillä. Kun sokeri on sulanut ja vesi alkaa haihtua, pienennä lämpötilaa. Anna kiehua välillä sekoittaen kunnes paprikat ovat pehmenneet. Kaada seos tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella, kunnes seos on tasaisen pehmeää. Hilloke säilyy jääkaapissa hyvin muutaman päivän.
Kommentit
Lähetä kommentti