Kana-chorizo paella
Paella, tuo espanjalaisen ruokarakkauteni ensikohde, johon tutustuin jo lapsena Mallorcan lomamatkoillamme. Koska paellaan liittyy niin paljon muistoja ja ennen kaikkea maun suhteen odotuksia, niin vasta nyt kokeilin sitä ensimmäisen kerran omassa keittiössäni. Ihan parasta on mielestäni merenelävistä koottu paella ja sitä aionkin tehdä ensi kerralla (myös nuo valmispakasteet unohtaen), mutta koska perheeni miehet rakastavat lihaa, tehtiin nyt tällainen ensikokeilu. Hyvää tuli, ja suuri kiitos mauista kuuluu ihan varmasti autenttisille paellamausteille ja -riisille, jotka ostin kotiin espanjalaisesta herkkukaupasta El Mercadosta Helsingistä. Harmikseni en omista kunnollista paellapannua, joten tämä kokkailu tehtiin kasarilla, mutta paellapannu on kyllä lisätty joulupukin toivelistalle.
Kana-chorizo paella
- noin 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- 400 g maustamattomia broilerin rintafileitä
- vähän venhäjauhoja kanapalojen leivittämiseen
- 2-3 kpl chorizomakkaraa
- 1 pussi (180 g) paprika-chili katkarapuja
- 1 pussi pakasteherneitä
- 4 dl kuivaa valkoviiniä
- 1,5 l kuumaa kanalientä (käytin kanaliemikuutioita tähän)
- 1 pussi paellamaustetta
- 500 g paellaan sopivaa riisiä (itse käytin arborioriisiä)
- sitruunalohkoja
- persiljaa
Paloittele kanapalat reiluiksi lohkoiksi, ripottele päälle suolaa ja kierittele kanapalat vehnäjauhoissa. Leikkaa chorizomakkarat pieniksi paloiksi. Paloittele valmiiksi myös sipulit sekä paprika. Kuumenna pannussa öljy ja ruskista kananpalasia hetki, jonka jälkeen lisää pannulle chorizomakkarat. Ruskista niitä kunnes ne saavat rapean pinnan ja nosta sitten sivuun. Säädä lieden lämpötilaa hieman alaspäin ja lisää pannulle pilkottu sipuli ja valkosipuli. Anna niiden pehmetä pari minuuttia ja lisää joukkoon paprika. Kaada mukaan paellamauste ja riisi. Sekoittele kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi, jonka jälkeen kaada pannuun valkoviini. Lisää joukkoon nyt myös ruskitetut kananpalat ja makkarat. Kaada pannuun myös kanalientä ja anna seoksen muhia silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia. Lisää kanalientä joukkoon aina jos seos alkaa kuivua. Lisää 20 minuutin päästä mukaan herneet ja jäiset katkaravut, anna muhia vielä hetki ja koristele paella sitruunalohkoin ja persiljasilpulla.
Kana-chorizo paella
- noin 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- 400 g maustamattomia broilerin rintafileitä
- vähän venhäjauhoja kanapalojen leivittämiseen
- 2-3 kpl chorizomakkaraa
- 1 pussi (180 g) paprika-chili katkarapuja
- 1 pussi pakasteherneitä
- 4 dl kuivaa valkoviiniä
- 1,5 l kuumaa kanalientä (käytin kanaliemikuutioita tähän)
- 1 pussi paellamaustetta
- 500 g paellaan sopivaa riisiä (itse käytin arborioriisiä)
- sitruunalohkoja
- persiljaa
Paloittele kanapalat reiluiksi lohkoiksi, ripottele päälle suolaa ja kierittele kanapalat vehnäjauhoissa. Leikkaa chorizomakkarat pieniksi paloiksi. Paloittele valmiiksi myös sipulit sekä paprika. Kuumenna pannussa öljy ja ruskista kananpalasia hetki, jonka jälkeen lisää pannulle chorizomakkarat. Ruskista niitä kunnes ne saavat rapean pinnan ja nosta sitten sivuun. Säädä lieden lämpötilaa hieman alaspäin ja lisää pannulle pilkottu sipuli ja valkosipuli. Anna niiden pehmetä pari minuuttia ja lisää joukkoon paprika. Kaada mukaan paellamauste ja riisi. Sekoittele kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi, jonka jälkeen kaada pannuun valkoviini. Lisää joukkoon nyt myös ruskitetut kananpalat ja makkarat. Kaada pannuun myös kanalientä ja anna seoksen muhia silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia. Lisää kanalientä joukkoon aina jos seos alkaa kuivua. Lisää 20 minuutin päästä mukaan herneet ja jäiset katkaravut, anna muhia vielä hetki ja koristele paella sitruunalohkoin ja persiljasilpulla.
Kommentit
Lähetä kommentti