Andalusialainen possu
Hunajainen sinappikastike on täydellinen kumppani mehevän possun kanssa. Tämäkin herkku on helppo tehdä ja valmistuu uskomattoman nopeasti. Seuraksi sopivat täydellisesti esimerkiksi uunissa hunajan ja rosmariinin kera haudutetut juurekst (perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, naurista ja punasipulia). Sopiva sekoitus suomalaisuutta ja Välimeren makuja.
Porsaan sisäfilettä hunaisella sinappikastikkeella
(ainekset neljälle)
- 700 g possun sisäfilettä
- 2 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl hunajaa (itse käytin ystävältä Unkarista saatua kotihunajaa, täydellistä)
- 2 rkl Dijon-sinappia (se rakeinen versio)
- 2,5 dl omenamehua
- suolaa ja pippuria lihanpaloihin
- rucolasalaattia koristeeksi
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa liha 3-4 sentin paksuisiksi palasiksi ja hiero palasten pintaan molemmille puolille suolaa ja pippuria. Valmista hunaja-sinappikastike sekoittamalla hunaja, sinappi ja omenamehu kupissa. Lisää rypsiöljy ja voi kuumalle paistinpannulle ja paista lihoja noin 3 minuuttia / puoli, niin että liha saa kauniin värin pintaan. Lisää hunaja-sinappikastike pannulle ja anna kiehahtaa sakeaksi. Laita levy pois päältä ja peitä paistinpannu joko kannella tai foliolla, ja anna lihan kypsyä vielä hetki. Älä kuitenkaan paista lihaa ylikypsäksi. Nosta liha tarjoilulautaselle ja valele se hunaja-sinappikastikkeella ja koristele rucolla. Tarjoa halutun lisäkkeen kera. Suosittelen noita alussa mainitsemiani uunijuureksia kyllä lämmöllä.
Porsaan sisäfilettä hunaisella sinappikastikkeella
(ainekset neljälle)
- 700 g possun sisäfilettä
- 2 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl hunajaa (itse käytin ystävältä Unkarista saatua kotihunajaa, täydellistä)
- 2 rkl Dijon-sinappia (se rakeinen versio)
- 2,5 dl omenamehua
- suolaa ja pippuria lihanpaloihin
- rucolasalaattia koristeeksi
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa liha 3-4 sentin paksuisiksi palasiksi ja hiero palasten pintaan molemmille puolille suolaa ja pippuria. Valmista hunaja-sinappikastike sekoittamalla hunaja, sinappi ja omenamehu kupissa. Lisää rypsiöljy ja voi kuumalle paistinpannulle ja paista lihoja noin 3 minuuttia / puoli, niin että liha saa kauniin värin pintaan. Lisää hunaja-sinappikastike pannulle ja anna kiehahtaa sakeaksi. Laita levy pois päältä ja peitä paistinpannu joko kannella tai foliolla, ja anna lihan kypsyä vielä hetki. Älä kuitenkaan paista lihaa ylikypsäksi. Nosta liha tarjoilulautaselle ja valele se hunaja-sinappikastikkeella ja koristele rucolla. Tarjoa halutun lisäkkeen kera. Suosittelen noita alussa mainitsemiani uunijuureksia kyllä lämmöllä.
Kommentit
Lähetä kommentti