Papas arrugadas con Mojo
Lomailin vastikään Kanarian saarilla ja loman yksi päivä tuli vietettyä kokkailukurssilla - ja vielä ihan yksityistunnilla. Maspalomasissa sijaitsevassa CanaryCookissa perheemme kokkasi viiden ruokalajin kanarialaisen aterian paikallisen kokin ohjeistama, ja lopuksi tietysti omat keitokset syötiin. Päivän aikana ilmassa kaikasi espanja, englanti, suomi ja välillä jopa ruotsi, mutta kansainvälisin kaikista kielistä lienee ollut nauru. Sitä ei päivästä puuttunut. Suosittelen lämpimästi tätä paikkaa kaikille vähänkään ruoasta ja ruuanlaitosta pitäville, ja mikäli haluat lomaasi muutakin kuin sitä auringonottoa. Sitä aurinkoa muuten viikon aikana riitti!
Seuraavissa blogeissa käyn läpi ruokalajit joita päivän aikana valmistimme; aitoja kanarialaisen keittiön makuja. Ensimmäisenä ohje kanarialaisiin ryppyperunoihin ja taivaalliseen Mojo-kastikkeeseen, olkaa hyvä. Koska kanarialaisia perunoita ei ole saatavilla, niin ehkä lähinnä asiaa ajavat puikulaperunat.
Kanarialaiset ryppyperunat
- noin 1 kg (puikula)perunoita
- 3 rkl merisuolaa
- 1/2 sitruuna
- vettä
Huuhtele perunat, mutta älä kuori niitä. Laita perunat kattilaan ja lisää vettä, kun puolet perunoista on veden peitossa. Lisää suola, huuhdeltu sitruunan puolikas ja peitä perunat joko siivouspaperilla (Huom. ei siis talouspaperi) tai ohuella keittiöpyyhkellä. Laita kansi päälle ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita kattila takaisin liedelle muutamaksi minuutiksi kunnes perunat alkavat rypistyä. Älä anna niiden palaa pohjaan.
Mojo-kastike
- valkosipulinkynsiä maun mukaan (määrä riippuu siitä kuinka vahvaa mojosta haluat, me taisimme laittaa niitä 6 kpl)
- 1/2 punainen paprika
- 1 punainen chili
- 1 tl kuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 200 ml kasviöljyä, esim. rypsiöljy
- 1 tomaatti
- merisuolaa
Laita muut ainekset paitsi öljy tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella, kunnes seos on pehmeää. Chili lisätään siemenineen. Kun seos tasaista, lisää öljyä vähitellen samalla kuin sekoitat. Voit valmistaa mojon jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Näin maut vain vahvistuvat.
Seuraavissa blogeissa käyn läpi ruokalajit joita päivän aikana valmistimme; aitoja kanarialaisen keittiön makuja. Ensimmäisenä ohje kanarialaisiin ryppyperunoihin ja taivaalliseen Mojo-kastikkeeseen, olkaa hyvä. Koska kanarialaisia perunoita ei ole saatavilla, niin ehkä lähinnä asiaa ajavat puikulaperunat.
Kanarialaiset ryppyperunat
- noin 1 kg (puikula)perunoita
- 3 rkl merisuolaa
- 1/2 sitruuna
- vettä
Huuhtele perunat, mutta älä kuori niitä. Laita perunat kattilaan ja lisää vettä, kun puolet perunoista on veden peitossa. Lisää suola, huuhdeltu sitruunan puolikas ja peitä perunat joko siivouspaperilla (Huom. ei siis talouspaperi) tai ohuella keittiöpyyhkellä. Laita kansi päälle ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita kattila takaisin liedelle muutamaksi minuutiksi kunnes perunat alkavat rypistyä. Älä anna niiden palaa pohjaan.
Mojo-kastike
- valkosipulinkynsiä maun mukaan (määrä riippuu siitä kuinka vahvaa mojosta haluat, me taisimme laittaa niitä 6 kpl)
- 1/2 punainen paprika
- 1 punainen chili
- 1 tl kuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 200 ml kasviöljyä, esim. rypsiöljy
- 1 tomaatti
- merisuolaa
Laita muut ainekset paitsi öljy tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella, kunnes seos on pehmeää. Chili lisätään siemenineen. Kun seos tasaista, lisää öljyä vähitellen samalla kuin sekoitat. Voit valmistaa mojon jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Näin maut vain vahvistuvat.
Kommentit
Lähetä kommentti