Hunajainen jättikatkarapuruukku

Tämän helpommaksi ei ruoanlaitto voine enää mennä. Ruokaisuuttaa ruukkuun tuo peruna, meren makuja taas jättikatkaravun pyrstöt. Kun mukaan lisätään hunajan makeus ja muut mausteet, on makujen sinfonia suussa yllättävä. Ihana. Koko perhe tykkäsi ja teemme tätä ehdottomasti pian uudellen. Ehkäpä jo pian koittavalla lomalla Espanjan auringon alla. 

Jättikatkaravun pyrstöt ruukussa


- 400 g jättikatkaravun pyrstöjä
- 1 pussi minipaprikoita (minipaprika mix)
- 2 isoa tomaattia
- 5 perunaa
- 2 rkl sitruunanmehua
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 dl rypsiöljyä
- 1-2 rkl timjamia maun mukaan
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- suolaa ja pippuria
- lehtipersiljaa koristeeksi 

Jos käytät pakastettuja jättikatkaravun pyrstöjä niin kuin minä, sulata ne ohjeen mukaan. Silppua paprikat ja tomaatit pieniksi paloiksi. Kuori ja siivuta niin valkosipulinkynnet kuin perunatkin. Voitele laakea ruukku ja ripottele ruukun pohjalle valkosipulit. Laita niiden päälle siivutetut perunat ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita perunoiden päälle silputut paprikat tasaiseksi kerrokseksi. Purista tomaatit nyrkissä muussiksi niin, että tomaattien mehua valuu ruukkuun ja laita tomaatit tasaiseksi kerrokseksi paprikoiden päälle. Mausta timjamilla, lorauta joukkoon sitruunanmehu,  hunaja ja rypsiöljy. Paista uunissa 175 C asteessa tunnin verran kunnes tomaatit alkava kuivahtaa ja perunat ovat pehmenneet. Ota ruukku uunista ja lisää jättikatkaravun pyrstöt. Kaada niiden päälle vähän rypsiöljyä ja laita päälle uunin grillivastus. Grillaa uunissa 10-15 minuuttia niin, että ravut kypsyvät. Koristele lehtipersiljalla ennen tarjoilua ja nauti.



Kommentit

Suositut tekstit