Uunissa paistettu sitruunainen kana
Sain tämän reseptin ystävältäni, ja vaikkakaan tämä ei suoranaisesti ole espanjalainen ruokaohje, niin hyvin välimerelliset maut ruuassa kyllä maistuvat. Ohjeen mukaan kana maustetaan timjamilla ja sitruunalla, mutta mielestäni myös appelsiini ja rosmariini toimisivat mainiosti. Niitä taidankin seuraavalla kerralla kokeilla! Koskaan aiemmin en ollut kokonaista kanaa paistanut ja vähän arvelutti mitä tästä tulee - tuli mahdottoman murea ja mehevä. Kokeile ihmeessä vaikka tulevana viikonloppuna.
Sitruunainen kana
- 1 kokonainen broileri (1,5 kg)
- 150 g voita
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1/2 nippua tuoretta timjamia
- 1 raastettu sitruunan kuori
- 1 sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
Jos käytät pakastebroileria kuten minä, niin muista ottaa se sulamaan ajoissa. Itse sulatin broileria vuorokauden verran jääkaapissa. Kun kana on sulanut, tee maustevoi. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sitruunankuoriraaste, valkosipulimurska, timjami ja mausteet. Maistele suolamäärän sopivuus oman maun mukaiseksi ja laita sen jälkeen maustevoi hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Lisää maustevoita kanan nahan alle sekä päälle niin, että kana on maustevoiseoksen peittämä. Viipaloi sitruuna ja laita sitruunan viipaleita nahan alle. Lämmitä uuni 240 asteeseen. Laita kana uuniin ja laske lämpötila heti 200 asteeseen. Paistoaika on noin 1 tunti 20 minuuttia. Itse paistoin kanan rautapadassa ja pidin kantta päällä ensimmäiset 50 minuuttia. Lihasta tuli todella rapsakkaa päältä ja mureaa sisältä. Lisänä maistuva esimerkiksi aurinkoiset appelsiiniporkkanat.
Sitruunainen kana
- 1 kokonainen broileri (1,5 kg)
- 150 g voita
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1/2 nippua tuoretta timjamia
- 1 raastettu sitruunan kuori
- 1 sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
Jos käytät pakastebroileria kuten minä, niin muista ottaa se sulamaan ajoissa. Itse sulatin broileria vuorokauden verran jääkaapissa. Kun kana on sulanut, tee maustevoi. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sitruunankuoriraaste, valkosipulimurska, timjami ja mausteet. Maistele suolamäärän sopivuus oman maun mukaiseksi ja laita sen jälkeen maustevoi hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Lisää maustevoita kanan nahan alle sekä päälle niin, että kana on maustevoiseoksen peittämä. Viipaloi sitruuna ja laita sitruunan viipaleita nahan alle. Lämmitä uuni 240 asteeseen. Laita kana uuniin ja laske lämpötila heti 200 asteeseen. Paistoaika on noin 1 tunti 20 minuuttia. Itse paistoin kanan rautapadassa ja pidin kantta päällä ensimmäiset 50 minuuttia. Lihasta tuli todella rapsakkaa päältä ja mureaa sisältä. Lisänä maistuva esimerkiksi aurinkoiset appelsiiniporkkanat.
Kommentit
Lähetä kommentti