Sorbete de Rioja eli punaviinisorbetti
Sain joululahjaksi Makujen Espanja -ruokakirjan. Mistä se joulupukki tiesikin.. Sitä selaillessani kiinnittyi heti huomio erääseen jälkiruokaan, josta tuli tuntuma että tuo voisi olla hyvää, vaikka en sorbeteista juurikaan välitä. Tänään sitten reseptiä testasin ja kyllä, Sorbete de Rioja kipusi heti jälkkärisuosikkieni top 10:een ja sopisi täydellisesti kuumaan kesäpäivään. Toisaalta, mausteisten makujensa vuoksi miksipä tämä jälkiruoka ei sopisi vaikka joulupöytään. Kokeile ihmeessä. Mikäli pidät sangriasta, tämä on sinun jälkiruokasi. Tästä reseptistä riittää kolmeen reiluun annokseen.
Punaviinisorbetti
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 kanelitanko
- 1 dl punaviiniä
- 1 appelsiinin kuori
- 1 munanvalkuainen
- minttua koristeluun
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja laita mukaan kanelitanko. Kiehuta, kunnes sokeri on liennut veteen ja neste on kirkasta. Anna jäähtyä ja poista kanelitanko. Raasta appelsiinin kuori. Tähän annokseen riittäisi puolenkin appelsiinin kuori, mutta mikäli pidät appelsiinin mausta, raasta kaikki. Niin minäkin tein. Kun sokeriliemi on jäähtynyt, sekoita kulhossa punaviini, appelsiinin kuoriraaste ja sokeriliemi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää varovaisesti käännellen punaviiniseokseen. Laita seos metallisessa kulhossa pakastimeen ja anna jäähtyä kolmisen tuntia. Sekoita välillä. Jaa annosmaljoihin ja koristele mintunlehdillä.
Punaviinisorbetti
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 kanelitanko
- 1 dl punaviiniä
- 1 appelsiinin kuori
- 1 munanvalkuainen
- minttua koristeluun
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja laita mukaan kanelitanko. Kiehuta, kunnes sokeri on liennut veteen ja neste on kirkasta. Anna jäähtyä ja poista kanelitanko. Raasta appelsiinin kuori. Tähän annokseen riittäisi puolenkin appelsiinin kuori, mutta mikäli pidät appelsiinin mausta, raasta kaikki. Niin minäkin tein. Kun sokeriliemi on jäähtynyt, sekoita kulhossa punaviini, appelsiinin kuoriraaste ja sokeriliemi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää varovaisesti käännellen punaviiniseokseen. Laita seos metallisessa kulhossa pakastimeen ja anna jäähtyä kolmisen tuntia. Sekoita välillä. Jaa annosmaljoihin ja koristele mintunlehdillä.
Kommentit
Lähetä kommentti