Kasvis-jauhelihatäytteiset paprikat ripauksella Välimeren aurinkoa

Se tunne, kun tuijotat työpäivän jälkeen jääkaappiin ja mietit mitä kaikista loma-ajan tähteistä kokkaisi. Näin iski inspiraatio kasvis-jauhelihatäytteisiin paprikoihin, joissa maistuu kaneli, appelsiini ja täyteläinen manchegojuusto kera yrttien. Täydellistä, sanoisin. Toimisi myös ilman jauhelihaa ja ehkä oman säväyksenä antaisi jos lisäisi joukkoon vaikkapa rusinoita!

Täytetyt paprikat

- 3-4 isoa keltaista paprikaa 
- 1 punainen paprika
- 1 iso sipuli
- 1/2 kesäkurpitsa
- 1/2 nippua timjamia
- 400 g naudan jauhelihaa
- 200 g manchegojuustoa
- 0,5 dl paseerattua tomaattia tai tomaattikastiketta
- 1 appelsiinin mehu
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1/2 tl kanelia
- suolaa oman maun mukaan
- rypsiöljyä paistamiseen

Leikkaa keltaisista paprikoista kannat, poista sisukset ja laita ne sivuun odottamaan. Poista nyt punaisesta paprikasta kanta, sisukset ja kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Kuutioi myös kesäkurpitsa ja pilko sipuli. Paista pannulla jauhelihaa kunnes se on lähes kypsää. Lisää mukaan sipuli, punainen paprika sekä kesäkurpitsa ja anna niiden pehmetä. Silppua joukkoon timjami, lisää paseerattu tomaatti tai tomaattikastike, mausteet ja suola. Purista mukaan yhden appelsiinin mehu ja raasta joukkoon manchegojuusto. Sekoita. Esipaista keltaisia paprikoita toisella pannulla noin pari minuuttia ja täytä ne kasvis-jauhelihatäytteellä. Sulje paprikat käyttäen niiden kantoja kansina ja paista 200 asteessa noin 10 minuutin ajan. Herkuttele.




Kommentit

Suositut tekstit