Bizcocho de yogur de limón

Rakastan leipomista ja leivon paljon, mutta koskaan aiemmin en ollut törmännyt kuivakakkureseptiin missä yksi ainesosa olisi ollut oliiviöljy. Siksi jo ihan mielenkiinnosta tätä reseptiä oli pakko kokeilla, tosin se oliiviöljyn kokeilu jäi tällakin kertaa, koska se oli kotoa loppu. Korvasin oliiviöljyn rypsiöljyllä - toimi! Helppo resepti, tuloksena täyteläisen murea ihanan sitruunainen kakku, täydellistä vaikka aamukahvilla. Jää ehdottomasti tämän leipurin vakioresepteihin. Kokeile ihmeessä!

Sitruunakakku


- 4 dl vehnäjauhoja
- 1,2 dl sokeria
- 2,5 tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- 1,5 dl oliiviöljyä (itse käytin rypsiöljyä)
- 2 kananmunaa
- 125 g sitruunalla maustettua rahkaa tai sitruunalla maustettua jogurttia (itse käytin sitruunarahkaa)

Voitele ja korppujauhota aluksi esimerkiksi suorakaiteen mallinen leipävuoka. Toki voit käyttää myös normaalia kakkuvuokaa. Mittaa kaikki kuivat ainekset kulhoon ja sekoita ne keskenään. Tee seoksen keskelle kuoppa ja kaada siihen öljy, kananmunat, sitruunarahka/-jogurtti sekä sitruunamehu. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi ja kumoa vuokaan. Paista kakkua 180 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun vetäytyä vuoassa muutaman minuutin ajan ennen kuin kumoat sen. Voit koristella kakun vaikka tomusokerilla, mutta sitä se ei välttämättä vaadi. 

Kommentit

Suositut tekstit