Tortilla de Patatas eli espanjalainen perunamunakas
Isänpäivän iltaherkutteluun pyöräytettiin taas yksi klassikko ja meidän perheen suosikki eli perunamunakas, Tortilla de Patatas. Resepti on niin helppo, että suurimman jännityksen tuo munakkaan kääntäminen, pysyykö se kasassa. Kokeile ihmeessä ja herkuttele lämpimänä tai jäähtyneenä. Maistuu molemmin tavoin.
Tortilla de Patatas
- 6 kananmunaa
- 4 keskikokoista perunaa
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
Kuori sipuli, valkosipulinkynnet ja perunat. Laita paistinpannu lämpiämään ja pilko sillä välin sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne kuumalle pannulle reilun rypsiöljylorauksen kera. Anna sipulien pehmetä pannulla hieman. Laske lämpöä etteivät ne pala. Pilko perunat pieniksi paloiksi, lisää ne pehmenneiden sipulien sekaan ja lisää tarvittaessa öljyä. Laita paistinpannuun kansi paikoilleen ja hauduta perunoita kunnes ne ovat pehmenneet (noin 15 minuuttia). Lisää hieman suolaa ja mustapippuria.
Kun perunat ovat melkein valmiit, riko kulhoon kananmunat ja lisää joukkoon hieman suolaa ja pippuria. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää loraus vettä. Kaada munaseos paistinpannulle ja laita kansi paikoilleen. Hauduta munakasta niin kauan, että se on melkein hyytynyt. Ota kansi tai iso lautanen ja kippaa munakas pannulta siihen. Ole nopea. Valuta lautaselta munakas takaisin pannulle ja paista hetki. Kun munakas on valmis, leikkaa se palasiksi, herkuttele sellaisenaan lämpimänä tai kylmänä tai tee kuin me, laita munakasta juuri leivotun, herkullisen pataleivän väliin. Nam!
Tortilla de Patatas
- 6 kananmunaa
- 4 keskikokoista perunaa
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
Kuori sipuli, valkosipulinkynnet ja perunat. Laita paistinpannu lämpiämään ja pilko sillä välin sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne kuumalle pannulle reilun rypsiöljylorauksen kera. Anna sipulien pehmetä pannulla hieman. Laske lämpöä etteivät ne pala. Pilko perunat pieniksi paloiksi, lisää ne pehmenneiden sipulien sekaan ja lisää tarvittaessa öljyä. Laita paistinpannuun kansi paikoilleen ja hauduta perunoita kunnes ne ovat pehmenneet (noin 15 minuuttia). Lisää hieman suolaa ja mustapippuria.
Kun perunat ovat melkein valmiit, riko kulhoon kananmunat ja lisää joukkoon hieman suolaa ja pippuria. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää loraus vettä. Kaada munaseos paistinpannulle ja laita kansi paikoilleen. Hauduta munakasta niin kauan, että se on melkein hyytynyt. Ota kansi tai iso lautanen ja kippaa munakas pannulta siihen. Ole nopea. Valuta lautaselta munakas takaisin pannulle ja paista hetki. Kun munakas on valmis, leikkaa se palasiksi, herkuttele sellaisenaan lämpimänä tai kylmänä tai tee kuin me, laita munakasta juuri leivotun, herkullisen pataleivän väliin. Nam!
Kommentit
Lähetä kommentti