Mustekalarenkaat
Friteeratut mustekalarenkaat, meidän perheen suosikkiruoka. Monesti on miettinyt, että pitäisi joskus kotonakin kokeilla tämän herkun valmistusta, mutta jotenkin on hirvittänyt tarttua klassikkoon. Turhaan pelkäsin! Aivan mielettömän hyvää ja lopulta käsittämättömän yksinkertaisesti. Kokeilepa dipata näitä muuten aioliin, suosittelen.
- noin 1/2 kg tuoretta tai pakastemustekalaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl maissijauhoja
- 1/2 rkl savustettua paprikajauhetta
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1/2 rkl suolaa
- noin 4 dl rypsiöljyä paistamiseen
Jos käytät pakastemustekalarenkaita niin kuin minä tein, sulata ne huolellisesti ohjeen mukaan. Itse nappasin mustekalarenkaat tuoretiskin pakastealtaasta, joten ohjeita ei tullut mukana. Sulatus tapahtui siis fiilispohjalta ja ehkä olisin voinut sulatella renkaita kaummin, jotta jauhot olisivat tarttuneet niihin paremmin. No, ensi kerralla.
Laita jauhot, suola ja mausteet isoon muovipussiin ja sekoita. Laita joukkoon mustekalarenkaat ja hölskyttele pussia niin kauan, että kaikki renkaat ovat jauho-mausteseoksessa. Kuumenna öljy kattilassa noin 190 asteiseksi ja paista mustekalat erissä kullanruskeiksi. Nosta renkaat leivin- tai talouspaperin päälle hetkeksi. Purista päälle vähän sitruunan mehua tai dippaa aioliin ja herkuttele. Aiolireseptin löydät täältä.
Kommentit
Lähetä kommentti