Tostadas con tomate

Espanjalaiset tostadat eli eri tavoin täytetyt leivät ovat tyypillisiä tapaksia, mutta myös aamiaisena hyvin suosittuja. Varsinkin nämä tomaattileivät, tostadas con tomate, ovat aamiaisherkkua perinteisimmillään. Ja jälleen kerran niin simppeli resepti, että kokeile ihmeessä. Itse lisäsin tomaattileipiin hieman serranokinkkua - toimii.

Tomaattileivät 

(ainekset kolmelle)

- 3 siivua vehnäleipää
- 3 rkl oliiviöljyä
- ripaus sormisuolaa
- 3 isoa tomaattia
- serranokinkkua  

Pilko tomaatit pienen pieniksi paloiksi. Lämmitä uuni 220-225 asteeseen ja paahda leipäsiivuja kunnes ne saavat rapsakan pinnan. Lorauta leipäpalasten päälle oliiviöljyä uunin jälkeen ja hieraise palasiin hieman tomaattia. Laita tomaattia leipien päälle ja lisää serranokinkkua halutessasi. Lisää hieman sormisuolaa ja herkuttele. Yksinkertainen klassikko. 



Kommentit

Suositut tekstit