Patatas bravas y chorizo eli espanjalaiset makkaraperunat

Peruna ja makkara. Enpä juuri perinteikkäämpiä suomalaisia aineksia keksi. Tänään tuunattiin nuo klassikot espanjalaisittain ja kieltämättä lopputulos ei ollut ollenkaan hullumpi. Espanjalaiset makkaraperunat kruunasi valkosipulinen aioli sekä raikas appelsiinisalaatti, jossa mm. punasipulia, fetaa ja oliiveja. Meidän perheen miehiltä tuli iso peukku ylöspäin.

Patatas bravas y chorizo


- 8 isoa perunaa (uuniperunaksi sopiva lajike)
- 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 2 tl savustettua paprikajauhetta
- 300 - 400 g chorizomakkaraa
- suolaa

Pese, kuori ja pilko perunat haluamaasi malliin. Lisää kulhoon perunat, paprikajauhe, suola ja öljy ja sekoita hyvin. Paista perunoita 225 asteessa noin 50 minuuttia. Pilko chorizomakkara ja paista palat pannulla. Mikäli käytät raakamakkaraa, paista kypsäksi, muuten riittää että pyörittelet makkaroista pannulla mukavan rapsakat. Yhdistä ainekset ja herkuttele.

Aioli


- 1 kananmunan keltuainen
- 2 tl sitruunan mehua
- 2,5 dl rypsiöljyä
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- suolaa

Lisää kulhossa keltuaisen joukkoon sitruunamehu ja ripaus suolaa. Vatkaa hyvin ja lisää öljy joukkoon ohuena nauhana. Vatkaa koko ajan. Sekoita joukkoon valkosipuli ja maista tarvitseeko aioli lisää suolaa. Peitä kulho kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Helppoa kuin mikä ja maistuu monen ruuan kanssa. Itsellä alkoi heti tekemään mieli mustekalarenkaita joita voisi aioliin dipata. Ehkäpä pian..







Kommentit

Suositut tekstit