Churros con chocolate
Espanjalaiseen aamuun kuuluvat oleellisena osana suklaaseen dipattavat churrot. Koska meidän perhe rakastaa churroja yli kaiken ja kaupasta saatavat pakasteversiot eivät sydäntä ole lämmittäneet, tartuin haasteeseen tehdä nämä herkut itse. Helppoa kuin heinänteko sanoisin ja maku mitä mahtavin - pakastechurrot jäävät tästä lähtien kyllä sinne kaupan pakastealtaaseen.
- 50 g suolaamatonta voita
- 3 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- hyppysellinen suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- noin 1 l rypsiöljyä paistamiseen
Kanelisokeriseos
- 1 dl sokeria
- 3 tl kanelia
Lisää kattilaan sokeri, voi, vesi ja suola. Sekoita keskilämmöllä ja anna kiehahtaa. Laske lämpötilaa hieman ja sekoita jauhot tasaisesti joukkoon. Sekoita taikinaa hetken, noin puolisen minuuttia, kunnes se "kuivahtaa" hieman. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella kananmunat taikinaseokseen yksi kerrallaan. Kuumenna kattilan tai padan pohjalla öljy noin 180 asteeseen. Pidä kattilan kansi lähettyvillä jos öljy sattuisi syttymään tuleen. Ei todennäköistä, mutta aina kannattaa olla varuillaan. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa suoraan kattilaan. Itse tein noin 10-15 cm pituisia churroja ja koska taikina on aika jankkia, kaikista helpointa on leikata taikinasta palasia saksilla. Paista noin 2-4 minuuttia riippuen churrojen paksuudesta ja öljyn kuumuudesta. Oikea paistoaika löytyy testailemalla. Nosta valmiit churrot leivin- tai talouspaperin päälle jotta ja anna enimmän rasvan valua pois. Pyörittele kanelisokeriseoksessa.
- 150 g tummaa suklaata
- 2 dl kermaa
- hyppysellinen suolaa
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi kulhoon ja lisää suola. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna asettua hetken ja sekoita kunnes suklaakastike on tasaista. Dippaa churrot suklaaseen ja nauti.
Churrotaikina
- 50 g suolaamatonta voita
- 3 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- hyppysellinen suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- noin 1 l rypsiöljyä paistamiseen
Kanelisokeriseos
- 1 dl sokeria
- 3 tl kanelia
Lisää kattilaan sokeri, voi, vesi ja suola. Sekoita keskilämmöllä ja anna kiehahtaa. Laske lämpötilaa hieman ja sekoita jauhot tasaisesti joukkoon. Sekoita taikinaa hetken, noin puolisen minuuttia, kunnes se "kuivahtaa" hieman. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella kananmunat taikinaseokseen yksi kerrallaan. Kuumenna kattilan tai padan pohjalla öljy noin 180 asteeseen. Pidä kattilan kansi lähettyvillä jos öljy sattuisi syttymään tuleen. Ei todennäköistä, mutta aina kannattaa olla varuillaan. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa suoraan kattilaan. Itse tein noin 10-15 cm pituisia churroja ja koska taikina on aika jankkia, kaikista helpointa on leikata taikinasta palasia saksilla. Paista noin 2-4 minuuttia riippuen churrojen paksuudesta ja öljyn kuumuudesta. Oikea paistoaika löytyy testailemalla. Nosta valmiit churrot leivin- tai talouspaperin päälle jotta ja anna enimmän rasvan valua pois. Pyörittele kanelisokeriseoksessa.
Suklaakastike
- 150 g tummaa suklaata
- 2 dl kermaa
- hyppysellinen suolaa
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi kulhoon ja lisää suola. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna asettua hetken ja sekoita kunnes suklaakastike on tasaista. Dippaa churrot suklaaseen ja nauti.
Kommentit
Lähetä kommentti